06. Leona Čechová
Richnava

Hlasuj za finalistku

Leona Čechová študuje na obchodnej akadémii v Spišskej Novej Vsi. Medzi jej obľúbené predmety patria ekonomika a účtovníctvo. V minulosti navštevovala umeleckú školu,  kde sa päť rokov učila hrať na klavír.  V budúcnosti by si chcela úspešne ukončiť strednú a vysokú školu, mať dobrú prácu a byť úspešnou podnikateľkou. Rada  by  pomáhala opusteným a hladujúcim deťom u nás aj v rozvojových krajinách.  Vyrastala v päťčlennej harmonickej rodine s dvoma súrodencami, s ktorými si veľmi dobre rozumie.

Aký je Váš najkrajší životný zážitok / Najšťastnejší deň v živote?

Mala som veľmi veľa pekných okamihov v živote, ako napríklad dovolenky s rodinou pri mori. Veľa pekných chvíľ s priateľmi a zoznámenie sa s mojím priateľom. Dá sa povedať, že každý deň je pre mňa výnimočný, keď som obklopená mojimi najbližšími a dobrou náladou, ale na ten najkrajší deň ešte len čakám.

Máte priateľa? Ako dlho ste spolu? Nebojíte sa, že by Vaše prípadné víťazstvo ohrozilo váš vzťah?


Mám priateľa. Drží mi palce, aj keď sa trochu obáva, že budeme menej spolu.  Verím tomu, že náš vzťah je dosť pevný, aby sme spolu túto skúšku zvládli. Myslím si, že náš vzťah súťaž Miss Slovensko ešte viac upevní.

Ktorú udalosť by ste najradšej vymazali zo svojho života?

Našťastie ma v živote nestretlo nič také, čo by som chcela vymazať. Hoci nie vždy som mala pekný deň, ale vždy mám niekoho, kto pri mne stojí a viem ,že nie som na svoje problémy sama. Myslím si, že všetko zlé je na niečo dobré a čo ma nezabije, to ma posilni.

Bez koho, alebo bez čoho si neviete predstaviť svoj život?


Svoj život si neviem predstaviť bez rodiny, priateľa a kamarátov, zdravia a lásky, bez môjho psíka, hudby a zábavy.  Pretože toto všetko a aj iné drobnosti ma napĺňajú radosťou.

Čo si na sebe ceníte? A čo je naopak Vašim najväčším hendikepom?

Na sebe si cením, že som priateľská, viem pomôcť tým čo to potrebujú, viem rozveseliť, viem sa vcítiť do problémov iných a ak môžem tak im pomôžem minimálne dobrou radou. Som zodpovedná, citlivá a spoľahlivá. A mojím najväčším hendikepom je moja nerozhodnosť, netrpezlivosť a myslím si, že aj tá citlivosť vie byť niekedy hendikepom.

Čím sa chcete živiť, ak sa Vám nepodarí presadiť vo svete modelingu?


Chcela by som vyštudovať ekonomickú vysokú školu a zamestnať sa v prosperujúcej firme, prípadne si založiť svoju vlastnú. No mám ešte len 18 rokov a nemám ešte celkom jasno, čo by ma najviac bavilo, myslím že štúdiom na vysokej škole získam väčší rozhľad.

Vaše posolstvo svetu, ktoré by ste povedali pri korunovácii.. .

Priala by som si pre tento svet menej utrpenia, živelných pohrôm, biedy a hladu v rozvojových krajinách a svet bez vojen. To by si prial asi každý,  ale hlavne by mala byť v ľuďoch snaha zmeniť tento svet k lepšiemu, pretože ľudia si tvoria vlastné šťastie. Ale bohužiaľ nie vždy je to tak.