13. Soňa Štefková
Myjava

Hlasuj za finalistku

Soňa Štefková pochádza z malebného mestečka Myjava. Momentálne študuje na Fakulte masmediálnej komunikácie v Trnave.  Pamätá si, že už ako malé dieťa bola veľký bojovník za spravodlivosť, aj keď jej „boj“ občas pripomínal známu postavičku rytiera Don Quijote de la Mancha. Počas strednej školy hrávala v amatérskom divadle, písala poviedky. Najväčšou záľubou finalistky číslo trinásť je cestovanie a spoznávanie nových krajín. Je presvedčená, že to človeka nesmierne obohacuje a rozširuje obzory. Veľmi rada športuje, aj keď klasickému fitnesscentru sa zatiaľ „oblúkom vyhýba“. Baví ju skôr tanec, aerobic, plávanie, bicykel alebo korčuľovanie. Deti a zvieratá robia Sonin  život krajším a šťastnejším.

Aký je Váš najkrajší životný zážitok / Najšťastnejší deň v živote?

Najsilnejšie zážitky mám z cestovania. Každá krajina je iná a zaujímavá a keď ju spoznávam cítim sa dokonale šťastná. Najkrajším zážitkom bola určite Kambodža, ktorú som mala možnosť spoznať očami charitatívnych pracovníkov z organizácie Magna, ktorí robia naozaj úžasnú prácu. Najšťastnejší deň v živote bol keď som na svoje 11-te narodeniny dostala psíka. Túžila som po ňom od útleho detstva a dodnes si pamätám ten neuveriteľný pocit šťastia keď som ho držala prvýkrát v rukách.

Máte priateľa? Ako dlho ste spolu? Nebojíte sa, že by vaše prípadné víťazstvo ohrozilo váš vzťah?


Priateľa mám, sme spolu tri a pol roka. Ešte stále som veľmi zaľúbená a nemyslím si, že by čokoľvek mohlo ohroziť náš vzťah. Veľmi si ho vážim, je to rozumný a láskavý muž.

Ktorú udalosť by ste najradšej vymazali zo svojho života?


Žiadnu. Nie že by som nikdy neurobila chybu, alebo sa mi nestalo niečo smutné, ale verím, že všetko sa deje tak ako má. Každá moja chyba ma niečo naučila a všetky smutné udalosti ma posilnili, prinútili zamyslieť sa hlbšie nad zmyslom všetkého a formovali zo mňa človeka akým som dnes.

Bez koho, alebo bez čoho si neviete predstaviť svoj život?

Predovšetkým bez svojej rodiny a priateľa. Ale tiež bez detí, zvierat, hudby a čokolády (smiech).

Čo si na sebe ceníte? A čo je naopak vašim najväčším hendikepom?

Myslím, že som otvorená, priateľská a vždy ochotná pomôcť. Občas však bývam netrpezlivá, a sú dni, keď som naozaj veľmi lenivá :)

Čím sa chcete živiť ak sa Vám nepodarí presadiť vo svete modelingu?


Svet kultúry a médií ma veľmi zaujíma. Fascinuje ma predovšetkým oblasť reklamy a blízke je mi aj prostredie produkcie, v ktorej už mám skúsenosti.  Na druhej strane som už odmalička cítila túžbu a potrebu pomáhať. Hľadala som domov pre opustené zvieratá, navštevovala detské domovy a neskôr finančne prispievala charitatívnym organizáciám. Deti a zvieratá ma napĺňajú šťastím a ja si neviem a nechcem predstaviť svoj život bez nich. Keď tak nad tým rozmýšľam, viem si samu seba predstaviť ako pracujem v oblasti produkcie a popritom sa venujem nejakej charite. Táto kombinácia by ma uspokojila a naplnila šťastím.

Napíšte nám vaše posolstvo svetu, ktoré by ste povedali pri korunovácii...

Všetci sme svedkami toho, že v oblasti technológie svet napreduje míľovými krokmi. Neustále vzniká niečo nové, lepšie a všetci sa niekam ponáhľajú. A pritom zabúdame pracovať na našej ľudskosti a spojitosti s prírodou, ktorej sme súčasťou. Viem, že svet a jeho napredovanie neovplyvním a nezmením, že v mojej moci je len zmeniť pohľad naň, ale i tak by som si veľmi želala aby väčšina ľudí  dokázala spomaliť a viac si vychutnávať život. Vnímať jeho krásy, radosť a lásku (v akejkoľvek podobe) , odstrániť nenávisť, závisť a neprajnosť.